Ex: zilnic trebuie sa iti asumi o serie intreaga de responsabilitati si te simti blocat in unul dintre aceste trei paradoxuri:
Pentru toate acestea sau pentru oricare dintre ele separat ai nevoie de cineva neutru si competent: care sa te asculte, care sa te consilieze, care sa te ajute sa-ti gasesti propriile solutii.
Ce iti aduce un coach? O serie de beneficii dintre care cele mai importante sunt:
o iti asumi cu seriozitate prezentul;
o te axezi pe o acțiune, pe rând;
o stopezi auto-sabotajul (ceea ce te opreste sau te limiteaza din evolutie);
o iti creezi un plan pozitiv care faciliteaza obtinerea rezultatului dorit;
o iti fixezi un scop mai indrăznet, pe care nu l-ai fi lasat sa iasa la lumina fara indrumarea unui „ghid”.
Asadar, coachul este:
Altfel spus, cultiva si create samanta de valoare care exista in fiecare dintre noi. Iata de ce e de dorit ca intr-un astfel de proces sa pleci de la tine insuti.
Rezonezi cu coaching-ul? Foloseste-l in viata reala pentru:
Vestea buna e ca astazi ne bucuram de o multitudine de instrumente care pot crea shortcut-uri relationale prin care iti poti creste performanta personala si profesionala.
Nu uita ca demersul coaching-ului se sprijina pe resursele individuale ale fiecaruia dintre noi, iar in acesta calatorie personala se pleaca de la premisa ca fiecare persoana cu responsabilitati, cu sau fara echipa, se afla in plin proces de evolutie constienta si asumata, avand capacitatea de a comunica, de a coopera si de a-si rezolva problemele.
Pentru ca la baza coaching-ului stau respectul si dezvoltarea increderii reciproce, acestea fiind garantiile cele mai valoroase pentru sanatatea personala.
Tu stii ce ”salt” esti pregatit sa faci alaturi de coachul potrivit?